Asger Røjle

Asger Røjle
Jo, man kan godt begribe japanerne
 
Journalisten og forfatteren Asger Røjle Christensen fortæller om 30 års professionelt og privat liv med Japan og japanere.
 
Han var korrespondent i landet i seks år i halvfemserne, hvor han betragtede, hvordan et sandt økonomisk mirakel gradvist gik i stumper og stykker.
 
Han vandrede ind i det jordskælvsramte Kobe, han opsøgte den religiøse kult, der slap giftgas ud i Tokyos undergrund, og han dækkede det dramatiske topmøde, hvor USA’s præsident kastede op i den japanske premierministers skød.
 
Han har mødt den gamle filmmester Akira Kurosawa og set ham optage sin sidste film på Fuji-bjergets skråninger, og han har interviewet den legendariske chefdesigner hos Nintendo, som er Super Marios far.
 
Han har skrevet bøger om det moderne Japans håndtering af sin pinagtige krigshistorie og om bortførelsen af unge japanere til Nordkorea.
 
Han har i de seneste år besøgt den jordskælvsramte kyst mod nordøst to gange efter katastroferne i marts 2011.
 
Asger Røjle Christensen er japansk gift og har boet i en japansk familie i mange år. Han kender så mange japanere, at han er holdt op med at tale om ”japanerne” som en stor masse. Japanere har været gennem en anden opdragelse og bærer på en anden historie og kultur, men de er lige så forskellige som du og jeg.
 

asger røjle 1

Japan efter katastrofen
Booking af foredrag ved journalist og forfatter Asger Røjle.

Den 11. marts 2011 ramte et jordskælv og en tsunami Japan, og flere end 25.000 mennesker mistede livet.
Naturkatastrofen er den hidtil dyreste på kloden. Ødelæggelserne beløber sig til over 1.000 milliarder kroner.

Foredragsholder, journalist og forfatter, Asger Røjle, der har besøgt Japan mange gange, besøgte Japan igen i foråret 2012. Foredraget handler også om, at Fukushima-værket, der kun ligger 240 kilometer fra Tokyo, blev ramt af den alvorligste atomkraft-ulykke i verden siden Tjernobyl.

Den japanske befolkning reagerede umiddelbart helt anderledes roligt på katastroferne, end danskere ville have gjort. Men det er der gode kulturelle og opdragelsesmæssige forklaringer på. Japanere er mennesker ligesom os andre, så efterhånden er tålmodigheden i evakueringscentrene og de midlertidige barakboliger tyndslidt.

Oprydning og genopbygning er i fuld gang mange steder – ikke altid som de rene kopier af de ødelagte byer.

Asger Røjle Christensen er journalist, forfatter og foredragsholder. Han har fulgt udviklingen i Japan tæt i 30 år. Han har boet i landet i seks år fra 1989 til 1995 og er japansk gift.

Asger Røjle Christensen vendte hjem til Danmark i slutningen af marts efter et besøg i landet omkring etårsdagen for katastroferne. Han er i stand til at fortælle om sine helt aktuelle indtryk af, hvordan oprydningen og genopbygningen går, og hvordan den japanske befolkning hamler op med den kolossale udfordring, som den står overfor.

 

Bestil foredrag med Asger Røjle Christensen her. Book gerne i god tid.

Send e-mail

Spred budskabet!

Share on Facebook Tweet this! StumbleUpon StumbleUpon